Bine ai venit, Vizitator
Nume utilizator Parolă: Amintește-mă

Profil pentru Alexandra (alex79)

 • Deconectat
 • Rang: Utilizator Restrictionat
 • Data înregistrării: 16 Feb 2012
 • Ultima vizită: 19 Mar 2012
 • Fus orar: GMT +2:00
 • Ora locala: 03:29
 • Mesaje: 32
 • Vizionări profil: 92
 • Karma: 1
 • Locație: Necunoscut
 • Gen: Necunoscut
 • Data nașterii: Necunoscut

Semnătura

Mesaje

Mesaje

emo
@601
Nu stiu daca ALRul va deveni o fabrica de bani, dar este cert ca de cand a fost transformata dintr-un ong intr-o asociatie profesional , cursurile au inceput sa fie pe bani, iar cotizatia s-a dublat, de la 100 la 200.Ce urmeaza vom vedea.
Chiar credeti ca cei care sunt de acord cu legea sunt supusi unor presiuni din partea superiorilor? Unii nici nu au superiori pentru ca nu profeseaza, peste 50% din membrii ALR fiind proaspat absolventi de facultate sau ai masterului de terapie logopedica.
ALR in proiectul leg ...
Categorie: Discutii Generale
emo
Multumesc pentru invitatie! Voi veni pe 31 martie pentru discutii. Locatia o stiu, caci v-am mai spus ca sunt fost membru ALR.
invitatie la ALR
Categorie: Discutii Generale
emo
Cele doua profesii nu sunt identice. Psihopedagogia speciala include si logopedia, dar nu si invers.
Este clar ca cel care are atestat in psihopedagogie speciala poate practica logopedia, dar cel cu atestat in logopedie nu va putea face tot ce tine de psihopedagogia speciala.
Cum o sa procedati cu cei care au atestat de libera practica in psihopedagogie speciala eliberat de COPSI si care au competente clar specificate in terapie logopedica? Ei vor profesa in baza atestatelor eliberate de COPSI?

www.copsi.ro/index.php?option=com_conten...or&Itemid=200033
Logopedia si terapia ...
Categorie: Discutii Generale
emo
Eu cred ca aceasta lege este blamata pentru ca desi in expunerea de motive este specificat clar ca "initiativa legislativa a fost realizata in urma unei consultari publice organizata de ALR cu practicienii, parintii copiilor cu tulburari de vorbire, comunicare si limbaj, cu cadrele didactice, cu teoreticienii si personalitatile din domeniu", aceasta afirmatie este FALSA. Fac parte si din categoria practicienilor si a cadrelor didactice si stiu exact ca nu au fost consultati. De asemenea in perioada in care se lucra propunerea legislativa faceam parte si din ALR si nu am fost consultati, ci doar informati.
O lege de asa anvergura chiar trebuia supusa consultarii publice. Poate ne puneti la dispozitie procesele verbale incheiate in urma intalnirilor pentru discutii cu acele categorii enumerate in expunerea de motive.
ALR in proiectul leg ...
Categorie: Discutii Generale
emo
@589
Pentru o studenta anul I la psihologie stiti cam multe despre dedesubturile de la COPSI. Este cumva materie de curs? Pare logic ce spuneti despre mutarea celor de la comisia de psihopedagogie de la COPSI la ALR. De fapt este singura modalitate prin care legea se poate aplica, caci acum e cam greu, ca nu au oameni autorizati si competenti sa evalueze si sa dea atestate.
Inteleg ca sunteti de acord ca atestarea pe diagnostice este aberanta. Se intelege ca logopedia este complexa, nu este necesara aceasta certificare pentru a demonstra asta.
Atestate pe diagnost ...
Categorie: Discutii Generale
emo
Ce parere aveti despre atestare pe fiecare diagnostic? Mie mi se pare un consum foarte mare de timp si bani. Nu am vazut ca psihologii sa fie specializati in depresie, anxietate, tulburari de personalitate, tulburari de memorie, de atentie etc.
Atestate pe diagnost ...
Categorie: Discutii Generale
emo
Desi sunt sute de vizualizari ale subiectelor, vad ca suntem doar 3 membri activi pe forum si ne mai si certam intre noi. Ma bine mai asteptam si alte pareri. Propun si un nou topic - atestare pe diagnostice.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Era vorba de Consiliul Director.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Codul CAEN este 8690.
Te poti angaja la SRLuri sau la cabinete medicale sau psihologice.
Pot sa profesez ca L ...
Categorie: Discutii Generale
emo
@573
Sunt importante calitatile manageriale pentru un presedinte, dar pentru un referent de curs conteaza activitatea profesionala, stiintifica si de cercetare.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
@571
Asa ar fi corect sa se procedeze intr-o asociatie profesionala. Cred ca este si in avantajul asociatiei sa se vada ca este condusa de oameni competenti, care au doctorate, studii postuniversitare, care au publicatii, cercetari etc.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
unde?
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
@566
Articole, experienta etc. Nu trebuie sa ne lasam impresionati doar pentru ca a studiat in state si ca lucreaza acolo.La noi cam asta se poarta, dar asa cum am mai spus, am vazut niste demonstratii afara...(aici chiar nu vreau sa se faca nicio legatura cu doamna logoped specialist in deglutitie).
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
@564
Bine punctat!
Practica asistata
Categorie: Discutii Generale
emo
@561
Cum bine ziceati, nici cu cei 2 si inca 3 strategi nu-i mai prindeti pe diaconisti.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Pana la urma se ajunge exact acolo unde nu ar trebui. Se crede ca dupa un curs teoretic se insusesc tehnici de lucru, ce pot fi aplicate logopatilor. In ce tara traim!Nu-mi vine sa cred. Oare despre specialistul ce urmeaza sa vina, se stie mai mult decat numele, profesia si tara de provenienta?
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Legat de utilitatea acestui curs, vreau sa precizez ca am asistat in strainatate la un "assessment of swallowing" in urma caruia bolnavul a dezvoltat o pneumonie de aspiratie deoarece lichidul administrat a fost aspirat in caile respiratorii, aceasta putand fi fatala. Deci este un domeniu foarte delicat, ce necesita cunostinte medicale. De aceea consider ca acest curs nu-i ajuta pe logopezii practicanti, caci nu este nici pe departe suficient.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Raspuns pentru 545:
Nu puteti participa la curs pentru ca nu sunteti membru ALR, nu pentru ca nu sunteti practicant.
Despre deglutitie
Categorie: Discutii Generale
emo
Este vorba despre MO 759/27.11.2011 privind organizarea si functionarea CMBRAE. La capitolul III, resurse umane si materiale, gasiti toate informatiile si veti vedea ca profesorii logopezi sunt angajatii CMBRAE.
Acum poate ma lamuriti si pe mine cum este cu acele cursuri tinute de ALR (fara formatori) si cu practica asistata folosind resursele umane si materiale ale CMBRAE.
Fara a fi un atac la persoana, vreau sa-mi explicati cum de persoane care au doar 2 ani experienta in logopedie pot fi referenti la aceste cursuri. Mi se pare lipsa de respect fata de cei care platesc pentru aceste cursuri, sperand ca invata de la persoane cu experienta.
Vreau sa mentionez ca am fost membru ALR, dar neregulile observate m-au determinat sa ies din acest ONG si sincer m-ar deranja ca o lege sa ma oblige, pentru a avea posibilitatea de a profesa in continuare, sa ma reinscriu in ALR.
Practica asistata
Categorie: Discutii Generale
emo
Raspuns la 535:
1. Un logoped membru ALR poate sa primeasca alti membri din asociatie in practica asistata, dar la ALR, nu intr-o institutie care nu are nicio legatura cu ALR-ul.
2. Daca certificate eliberate nu au si insemnele ministerului inseamna ca nu sunt recunoscute (si nu le au).
3. Aici cred ca ati luat afirmatiile altcuiva.
4.Si pana anul trecut s-a platit cotizatia de 100 sau 200, deci bani pentru administrare au fost.Ce ati facut timp de 20 de ani nu au fost cursuri , ci niste intalniri lunare pentru discutii profesionale.
5. Formatorii nu tin cursuri de formare. Este total gresit. Cursurile tinute de formatori sunt de
calificare, calificare-recalificare, initiere, perfectionare, recalificare, specializare. Cursurile adresate adultilor sunt tinute de formatori. Cursurile de la ALR ce fel de cursuri sunt? La pc. 2 spuneati ca sunt de perfectionare, deci cei care le sustin trebuie sa aiba calitatea de formatori.
6. Articolul 73 din proiectul de lege. Legea psihologului se refera doar la dreptul de libera practica, cea a logopedului se refera la PROFESIA de logoped. Psihologii scolari nu sunt obligati sa fie inscrisi in COPSI si nici sa fie in registrul unic al psihologilor, pe cand logopezii scolari , conform proiectului de lege sunt obligati sa fie inscrisi in ALR si in registrul unic al logopezilor, neinscrierea fiind considerata INFRACTIUNE.
7. Nu foarte demult.
Practica asistata
Categorie: Discutii Generale
Mai mult
Pagina a fost creată în: 0.44 secunde